Doeskwartier

Doeskwartier

Ruim wonen in de buurt van de grote stad

Het Doeskwartier in Leiderdorp bestaat uit de Kerkwijk en de Oranjewijk. Beide zijn ruim opgezet en dicht bij lagere scholen, sportverenigingen, winkels en wegen naar grote steden. Vooral voor jonge gezinnen met opgroeiende kinderen is dit een ideale wijk.

Kindvriendelijk en waardevast

Kerkwijk, ook wel Het Oude Dorp genoemd, is een jaren ‘30 wijk in Leiderdorp, gelegen langs de Oude Rijn. Deze wijk behoort tot de meest populaire wijken van Leiderdorp. De wijk is zeer kindvriendelijk met verschillende lagere scholen. Doordat Kerkwijk voornamelijk uit jaren ‘30 woningen bestaat, zijn de woningen zeer waardevast en worden altijd snel verkocht. Vanuit de wijk bent u snel op de snelweg. Het centrum van Leiden is slechts 15 minuten fietsen. Zwembad De Does en tennisvereniging De Munnik liggen in de Kerkwijk. Voetbal- en hockeyverenigingen liggen niet ver weg. Ook het winkelcentrum de Santhorst en De Winkelhof zijn makkelijk te bereiken.

Ruim en groen

Oranjewijk ligt ook langs de Oude Rijn, aan de oostzijde van de A4. Deze wijk bestaat voornamelijk uit jaren ’50 en ‘60 woningen. De wijk is zeer ruim van opzet met veel groen en woningen met ruime tuinen. Aan het einde van de 20ste eeuw zijn er langs de randen van deze wijk diverse mooie nieuwbouwprojecten gerealiseerd. Deze woningen zijn vaak ruim opgezet en een aantal hiervan hebben een fraaie ligplaats aan de Does. In de wijk ligt ook de Doeshaven, jachthaven van Leiderdorp. De ruime woningen in de Oranjewijk zijn zeer populair bij jonge gezinnen, vooral door de aanwezigheid van een lagere school. Vanuit De Oranjewijk bent u snel op de snelweg A4 en het centrum van Leiden is slechts 15 minuten fietsen. Ook zwembad De Does en tennisvereniging De Munnik liggen in de Kerkwijk. Voetbal- en hockeyverenigingen liggen niet ver weg.

Waarde woningen

In het Doeskwartier wonen 970 mensen in 410 huishoudens. Er wonen in deze buurt vooral veel inwoners in de leeftijdscategorie jonger dan 15 jaar en eenpersoonshuishoudens. De gemiddelde woningprijs in het Doeskwartier is EUR 328.231. Vergeleken met de gemiddelde prijs in Nederland is dat boven gemiddeld tot hoog. Vergeleken met de andere buurten binnen 10km is dat gemiddeld. Door de populariteit van de omgeving worden huizen snel verkocht tegen maximale prijzen. Lees meer…

Terug naar de Makelaars van Leiderdorp

Maak een afspraak

Wilt u uw huis verkopen of een huis kopen in het Doeskwartier ? Neem dan contact op met ons makelaarskantoor in Leiden

Naar boven